We ♥ cows – lente op de bio-boerderij

Wist je dat Hoeve Ackerdijk op een half uur fietsen van Rotterdam ligt? Op zondag 14 april van 13.00 tot 16.00 uur is er natuur- en boerderijpret speciaal voor Rotterdamse kinderen en hun ouders. Ontdek de lente op de bio-boerderij, het evenement is kleinschalig en gezellig.

Melk: proef het verschil

Op de melkproeverij gaan kinderen testen. Is de melk halfvol of vol? De bezoekers worden melkexperts op de 5-smaken proeverij.

Lente langs de sloot!

De natuur komt tot leven. Waar je ook kijkt, er schiet van alles uit de grond. Kleine beestjes worden wakker en gaan eropuit. Samen met Mitzy doen kinderen een ontdekkingstocht met schepnet en zoekkaart. Wie vindt de eerste kever?

Ontmoet de koeien

Boer Arie en zijn zoon Bas geven een toer over hoeve Ackerdijk. Dat er zoveel te ontdekken is! Bezoekers kunnen zelf leren melken. Verwonder je en leer over het leven op de bio-boerderij.

De grutto is in het land!

Wie heeft er wel eens een echte grutto gezien? De boeren aan de noordrand van de stad zorgen goed voor weidevogels. Ga op stap met verrekijker en gids. Houd je wel aan de aanwijzingen om het jonge leven niet te storen.

Hooibalenrace

Lekker ravotten in de open lucht! Voor iedereen die zijn energie kwijt wil is er een hooibalenrace.

Aanmelden en kosten

Deelnemers moeten zich opgeven via www.destaduit.nl. Zonder inschrijving vooraf is er geen toegang.  Deelname kost € 5,00 p.p en €2,50 met Rotterdampaskorting. Adres: Rotterdamseweg 223, 2636 KC Schipluiden

Tips

Neem iets te drinken en een snack mee.

Doe stevige schoenen aan en warme kleding.

-Afshan Ayar-