02
17 april 2021

We love grutto’s! – organisatie

Boerderijavontuur voor kinderen via welzijnswerk

Op zaterdag, 17 april 2021 zijn groepen kinderen via welzijnswerk welkom voor het lentefeest op de boerderij.

Wist je dat er nog veel mooi oude boerderijen liggen op nog geen half uur fietsen van Rotterdam? Op Hoeve Ackerdijk is er op een zaterdag in april natuur- en boerderijpret te beleven, speciaal voor Rotterdamse kinderen. Hoeve Ackerdijk verbindt stad en platteland met elkaar.

Grutto safari

Het biologisch melkveebedrijf heeft een actief weidevogelbeleid. Dat wil zeggen dat jullie een onvergetelijke tocht gaan maken! Achterop de trekker hobbel je door de weilanden om de zeldzame en schuwe vogels te spotten. De grutto, de tureluur, kievit en scholekster. Ga er maar voor klaar zitten!

Lente langs de sloot!

De natuur komt tot leven. Waar je ook kijkt, er schiet van alles uit de grond. Kleine beestjes worden wakker en gaan eropuit. Samen met natuurgidsen van De Stad Uit Havemans doen kinderen een ontdekkingstocht met schepnet en zoekkaart. Wie vindt de eerste kever?

Ontmoet de koeien

Boer Arie en zijn zoon Bas geven een toer over hoeve Ackerdijk. Dat er zoveel te ontdekken is! Bezoekers kunnen zelf leren melken. Verwonder je en leer over het leven op de bio-boerderij.

Hooibalenrace

Lekker ravotten in de open lucht! Voor iedereen die zijn energie kwijt wil is er een hooibalenrace.

Shake It!

Moe en koud geworden van alle activiteiten? Ga je eigen boterslagroom schudden! Warm jezelf op met een theetje en een scone met je zelf geschudde slagroom en vruchtencompote.

Voor wie

Beschikbaar voor groepen kinderen met ouders/begeleiders vanuit welzijnswerk. De activiteiten zijn het leukste voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar.

Waarom is dit goed voor onze kids?

Wist u dat een beetje groen veel invloed heeft op concentratie en creativiteit? Wetenschappers adviseren 120 minuten buiten spelen per dag. Kinderen en hun ouders/begeleiders ontdekken natuur en boerderijen dichtbij de stad. Lokaal en seizoensgebonden voedsel worden verkend.

Informatie voor begeleiders

Laat de kinderen een gezonde lunch en water meenemen en laat hen oude kleding en schoenen aandoen.

De Stad Uit heeft van Veiligheidsregio Rotterdam groen licht gekregen om deze activiteiten te blijven organiseren. We houden ons aan de actuele gezondheidsregels. Voorafgaand aan de excursie worden deze met u afgestemd.

Wanneer en hoe laat?

We love grutto’s! is op zaterdag 17 april 2021. Per dag kunnen twee groepen achter elkaar terecht tussen 10.00 en 16.00 uur. Deze tijden zijn zonder reistijd.

Waar gaan we heen?

Rotterdamseweg 223, 2636 KC Schipluiden. Boerderij Ackerdijk ligt pal aan de Schie net achter het dijkdorpje de Zweth.

Dit uitje wordt mogelijk gemaakt door Hoeve Ackerdijk, Van Leeuwen Van Lignac stichting, Gemeente Rotterdam, Natuurstad en Provincie Zuid-Holland.

Reserveer voor jullie groep

Bent u werkzaam voor een welzijnsorganisatie in Rotterdam? Dan kunt u een excursie boeken voor groepen kinderen.
  • Naam van de organisatie of dependance waarvandaan u vertrekt
  • zijn er bijzonderheden?
  • Door coronamaatregelen wisselt het aantal deelnemers dat mee mag. Bespreek dit met de De Stad Uit coördinator Marijke Lammers via 0613836097
  • Vul hier het adres in waar de bus de kinderen veilig in kunnen stappen en waar de bus makkelijk kan komen.
  • Algemene voorwaarden

    Let op aan het inzenden van dit formulier kunnen geen rechten worden ontleend. Lees de algemene voorwaarden. Daarin staat dat u zorgvuldig dient om te gaan met dit aanbod. Uw organisatie is aansprakelijk voor gemaakte kosten bij annulering minder dan 6 weken voor het begin van de excursie.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.