05
15 en 16 april 2021

We love grutto’s!

Boerderijavontuur voor schoolklassen bij de koeienboer

Op donderdag 15 en vrijdag 16 april 2021 zijn schoolklassen welkom voor het lentefeest op de boerderij.

Wist je dat er nog veel mooi oude boerderijen liggen op nog geen half uur fietsen van Rotterdam? Op Hoeve Ackerdijk is er op 2 dagen in april natuur- en boerderijpret te beleven, speciaal voor Rotterdamse kinderen. Hoeve Ackerdijk verbindt stad en platteland met elkaar.

Grutto safari

Het biologisch melkveebedrijf heeft een actief weidevogelbeleid. Dat wil zeggen dat jullie een onvergetelijke tocht gaan maken! Achterop de trekker hobbel je door de weilanden om de zeldzame en schuwe vogels te spotten. De grutto, de tureluur, kievit en scholekster. Ga er maar voor klaar zitten!

Lente langs de sloot!

De natuur komt tot leven. Waar je ook kijkt, er schiet van alles uit de grond. Kleine beestjes worden wakker en gaan eropuit. Samen met natuurgidsen van De Stad Uit doen kinderen een ontdekkingstocht met schepnet en zoekkaart. Wie vindt de eerste kever?

Ontmoet de koeien

Boer Arie en zijn zoon Bas geven een toer over hoeve Ackerdijk. Dat er zoveel te ontdekken is! Bezoekers kunnen zelf leren melken. Verwonder je en leer over het leven op de bio-boerderij.

Hooibalenrace

Lekker ravotten in de open lucht! Voor iedereen die zijn energie kwijt wil is er een hooibalenrace.

Shake It!

Moe en koud geworden van alle activiteiten? Ga je eigen boterslagroom schudden! Warm jezelf op met een theetje en een scone met je zelf geschudde slagroom en vruchtencompote.

Voor wie

Beschikbaar voor groep 6,7 en 8 van basisscholen in Rotterdam

Waarom is dit goed voor onze klas?

 • Activiteiten sluiten aan bij kerndoelen ( 40 en 41) van Natuur en Techniek. Kinderen leren in de eigen omgeving over planten en dieren en hoe ze functioneren in de leefomgeving. 
 • Wist u dat een beetje groen veel invloed heeft op concentratie en creativiteit? Wetenschappers adviseren 120 minuten buiten spelen per dag. 
 • Kinderen ontdekken gezond en lokaal voedsel en maken kennis met de productie ervan.

Informatie voor begeleiders

Laat de kinderen een gezonde lunch en water meenemen en laat hen oude kleding en schoenen aandoen.

De Stad Uit heeft van Veiligheidsregio Rotterdam groen licht gekregen om deze activiteiten te blijven organiseren. We houden ons aan de actuele gezondheidsregels. Voorafgaand aan de excursie worden deze met u afgestemd.

Wanneer en hoe laat?

We love grutto’s! is op donderdag 15 en vrijdag 16 april 2021. Per dag kunnen twee klassen achter elkaar terecht van 9.00 tot 11.30 uur en van 12.00 tot 14.30 uur. Deze tijden zijn zonder reistijd.

Waar gaan we heen?

Rotterdamseweg 223, 2636 KC Schipluiden. Boerderij Ackerdijk ligt pal aan de Schie net achter het dijkdorpje de Zweth.

Dit uitje wordt mogelijk gemaakt door Boerderij Ackerdijk, Gemeente Rotterdam, Natuurstad en Provincie Zuid-Holland.

Reserveer voor jullie klas

Bent u werkzaam voor een school in Rotterdam? Dan kunt u een excursie De Stad Uit boeken voor uw leerlingen.
 • Naam van de school of dependance waarvandaan u vertrekt
 • Vul hier in welke groep of groepen het betreft.
 • Door coronamaatregelen wisselt het aantal deelnemers dat mee mag. Bespreek dit met de De Stad Uit coördinator Marijke Lammers via 0613836097 Per bus is er normaal gesproken plaats voor 46 personen. door coronamaatregelen kan dit afwijken. Noem de klas (bijvoorbeeld 7c) het aantal leerlingen, bijvoorbeeld 29.
 • Vul hier het adres in waar de bus de kinderen veilig in kunnen stappen en waar de bus makkelijk kan komen.
 • Algemene voorwaarden

  Let op aan het inzenden van dit formulier kunnen geen rechten worden ontleend. Lees de algemene voorwaarden. Daarin staat dat u zorgvuldig dient om te gaan met dit aanbod. Uw organisatie is aansprakelijk voor gemaakte kosten bij annulering minder dan 6 weken voor het begin van de excursie.
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
 

Boekingsformulier voor scholen