04
2 of 9 juli

Boerderijavontuur op Hoeve Ackerdijk

Midden in de polder van Midden Delfland ligt Hoeve Ackerdijk, een biologisch melkveebedrijf dat stad en platteland met elkaar verbindt. Hier gaan de kinderen op weidetocht achterop de trekker van de boer.

Stormbaan

Gaan ze zelf kruidenboter maken. Verder is er volop gelegenheid om de boer het hemd van zijn lijf te vragen. Kinderen kunnen hun energie kwijt op de boerenstormbaan met hindernissen

Voor wie

 

Beschikbaar voor groep 6,7 en 8 van basisscholen in Rotterdam

Waarom is dit goed voor onze klas?

Activiteiten sluiten aan bij kerndoelen ( 40 en 41) van Natuur en Techniek. Kinderen leren op een onderzoekende manier in de eigen omgeving over planten en dieren en hoe ze functioneren in de leefomgeving. Daarnaast is het groepsgevoel juist in coronatijd belangrijk.

Informatie voor begeleiders

Laat de kinderen lunch en snacks meenemen. Trek kleding en schoenen die vies mogen worden

Waarom een beetje natuur een groot verschil kan maken

Talloze wetenschappelijke  onderzoeken laten zien dat kinderen die in de natuur spelen  beter kunnen leren, dat komt omdat in het groen hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor lange termijnplanning en creativiteit worden gestimuleerd.

Coronaproof

Bij de start wordt er gevraagd naar jullie gezondheid, blijf thuis als je ziek bent. Op locatie is er ontsmettingsmiddel voor de handen, de workshopleiders houden anderhalve meter afstand. We verwachten van jullie om dat ook te doen.

Reserveer voor jullie klas

Bent u werkzaam voor een school in Rotterdam? Dan kunt u een excursie De Stad Uit boeken voor uw leerlingen.
  • Naam van de school of dependance waarvandaan u vertrekt
  • Vul hier in welke groep of groepen het betreft.
  • Door coronamaatregelen wisselt het aantal deelnemers dat mee mag. Bespreek dit met de De Stad Uit coördinator Marijke Lammers via 0613836097 Per bus is er normaal gesproken plaats voor 46 personen. door coronamaatregelen kan dit afwijken. Noem de klas (bijvoorbeeld 7c) het aantal leerlingen, bijvoorbeeld 29.
  • Vul hier het adres in waar de bus de kinderen veilig in kunnen stappen en waar de bus makkelijk kan komen.
  • Algemene voorwaarden

    Let op aan het inzenden van dit formulier kunnen geen rechten worden ontleend. Lees de algemene voorwaarden. Daarin staat dat u zorgvuldig dient om te gaan met dit aanbod. Uw organisatie is aansprakelijk voor gemaakte kosten bij annulering minder dan 6 weken voor het begin van de excursie.
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
 

Boekingsformulier voor scholen