Filmen met het Wildlife Film Festival op Tiengemeten

Van 29 oktober tot en met 1 november 2015 vindt het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) plaats. Tijdens dit festival zijn schitterende natuurfilms te zien van zowel professionele- als amateurfilmmakers.

Daarnaast is er een speciaal kinderprogramma voor basisscholen. Samen met o.a. De Stad Uit en Natuurmonumenten organiseert het WFFR een educatief en leuk programma met als doel kinderen bekend te maken met de natuur en met filmmaken. Het kinderprogramma bestaat uit twee dagdelen. De planning ziet er als volgt uit:

Dagdeel 1 – 22 mei 2015

Op 22 mei a.s. zullen 85 leerlingen meegaan met een door De Stad Uit georganiseerd uitje naar natuurgebied Tiengemeten. Deze leerlingen zullen worden verdeeld in groepjes van 7 leerlingen (12 groepjes in totaal) en zullen een eigen wildlife film maken. Voordat de groepjes aan de slag gaan krijgen ze een korte uitleg over het maken van een film en zal een boswachter van Natuurmonumenten kort iets vertellen over het natuurgebied. Daarna worden de leerlingen verdeeld in 12 groepen en zullen de eerste 4 groepjes aan de slag gaan. Per groepje zal een begeleider van SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam) meegaan. Deze begeleider zal met de kinderen een klein scriptje ontwikkelen en zal vervolgens de kinderen een rol toebedelen (cameraman, regisseur etc.). Dit deel zal ongeveer een uur duren. Hierna zullen nog twee keer 4 groepjes de natuur in gaan om hun film te maken. Wanneer de kinderen niet aan het filmen zijn kunnen ze rondstruinen in de natuurspeeltuin. Naast een begeleider van SKVR proberen wij per groepje een begeleider mee te laten gaan die meer over de natuur kan vertellen. Sowieso zal de boswachter rondlopen om het een en ander uit te leggen. Aan het einde van de dag zullen wij de filmpjes van de 12 groepen meenemen en het laten monteren tot een film (ongeveer 45 minuten) dat tijdens het WFFR op het grote doek vertoond zal worden.

Dagdeel 2 – 29 of 30 oktober 2015

Op deze middag zal de film op het grote doek in Cinerama Rotterdam worden vertoond. De groepjes met de leukste wildlife filmpjes zullen aansluitend de groene Oscar van OERRR winnen (OERRR is onderdeel van Natuurmonumenten dat zich richt op kinderen). De middag wordt afgesloten met een (korte) kinderfilm over de Nederlandse natuur. De kinderen (en hun ouders) zijn van harte uitgenodigd om te komen kijken. Hierbij geldt een gereduceerd bioscooptarief voor zowel kind als ouder.

Meer weten

Wil je meer weten over dit programma? Neem dan contact met hen op via de website  www.wffr.nl.