02
laatste 2 excursies

Zeedier vissen in Hoek van Holland

Laatste plekjes van dit schooljaar: nog beschikbaar op 9 en 13 juli

In september kan jullie schoolklas weer terecht om zeedieren te vissen in Hoek van Holland.

Zee, zand en duinen – voor schoolklassen: Wie houdt er van het strand? Wist je dat je aan het strand ook garnalen kunt vangen? En hoeveel wilde dieren er in de duinen leven, of wat een broodje zeegroenten onvergetelijk lekker maakt? 

We gaan erin (tot de knieën) 

Met z’n allen gaan jullie zeediertjes vissen. De oogst doen we in grote bakken om te bekijken. Er leeft van alles in de zee: heremietkreeften, stokstijve zeepaardjes, platvissen en heel veel garnalen. Wie weet, vangen jullie zelfs een paar slibtongetjes! 
De kinderen gaan met er loeppotten en zoekkaarten aan de slag om een naam aan de beestjes te kunnen geven. Joost de Kurver begeleid de groepen, hij is een van de meest ervaren gidsen.

Struintocht

De leukste struintocht: de duinen staan in bloei en ze leven!  Je komt er rare kikkers tegen en schitterende vogels, vind de sporen van vossen en zoek de konijnenburcht. Struinen doe je met een zeer ervaren IVN gids die je leert luisteren, zien en sluipen! 

Broodje zeegroenten

Trek gekregen? Ontdek dan het genot van een broodje zeegroente met Caroline Zeevat, onze eetbaar onkruid expert. 

Voor wie?

 • Beschikbaar voor groep 6,7 en 8 van basisscholen in Rotterdam.
 • Jullie kunnen gebruik maken van Buzz010.

Waarom is dit goed voor onze klas?

 • Activiteiten sluiten aan bij kerndoelen ( 40 en 41) van Natuur en Techniek. Kinderen leren in de eigen omgeving over planten en dieren en hoe ze functioneren in de leefomgeving.
 • Wist u dat een beetje groen veel invloed heeft op concentratie en creativiteit? Wetenschappers adviseren 120 minuten buiten spelen per dag. 
 • Kinderen ontdekken gezond en lokaal voedsel en maken kennis met de productie ervan.

Informatie voor begeleiders

Er is heerlijk duinwater aanwezig om te drinken, een lunch is niet nodig vanwege het broodje zeegroenten dat ze zelf maken. Meer is niet nodig omdat ze zelf een lunchgerecht maken.

Extra droge kleding is handig! Ook voor de begeleiders.

De Stad Uit heeft van Veiligheidsregio Rotterdam groen licht gekregen om deze activiteiten te blijven organiseren. We houden ons aan de actuele gezondheidsregels. Voorafgaand aan de excursie worden deze met u afgestemd.

Wanneer en hoe laat?

Tussen maart t/m 21 november 2021 is het stranduitje te boeken. Neem contact op met Marijke Lammers om een datum te prikken.

Per dag kunnen twee groepen achter elkaar terecht tussen 9.00 en 12.00 en tussen 12.00 en 15.00 uur. Deze tijden zijn zonder reistijd.

Waar gaan we heen?

De excursie is ter hoogte van de Zeetoren achter de Hoekse Watersportvereniging in Hoek van Holland. Helmweg 7, 3151 HE Hoek van Holland

Dit uitje wordt mogelijk gemaakt door Joost de Kurver, Gemeente Rotterdam en Provincie Zuid-Holland.

Reserveer voor jullie klas

Bent u werkzaam voor een school in Rotterdam? Dan kunt u een excursie De Stad Uit boeken voor uw leerlingen.
 • Naam van de school of dependance waarvandaan u vertrekt
 • Vul hier in welke groep of groepen het betreft.
 • Door coronamaatregelen wisselt het aantal deelnemers dat mee mag. Bespreek dit met de De Stad Uit coördinator Marijke Lammers via 0613836097 Per bus is er normaal gesproken plaats voor 46 personen. door coronamaatregelen kan dit afwijken. Noem de klas (bijvoorbeeld 7c) het aantal leerlingen, bijvoorbeeld 29.
 • Vul hier het adres in waar de bus de kinderen veilig in kunnen stappen en waar de bus makkelijk kan komen.
 • Algemene voorwaarden

  Let op aan het inzenden van dit formulier kunnen geen rechten worden ontleend. Lees de algemene voorwaarden. Daarin staat dat u zorgvuldig dient om te gaan met dit aanbod. Uw organisatie is aansprakelijk voor gemaakte kosten bij annulering minder dan 6 weken voor het begin van de excursie.
 • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
 

Boekingsformulier voor scholen