01
september en oktober 2020

Zeediervissen Hoek van Holland

Houden jullie ook zo van strand, zee en duinen? Kom dan met je klas naar de Hoek. Jullie kunnen zeediertjes vissen, meedoen aan een struintocht door de duinen of eetbare zeegroenten ontdekken.

Een dag met een gouden randje

Platvisje, garnaal of zeester? Wie vindt de mooiste waterdieren van de zee? Met schepnet en zoekkaart gaan kinderen eropuit. Een top natuurgids begeleidt de avonturen. 

De data

Beschikbaar op 2, 3, 4, 7, 8, 21, 22, 23 september en op 2, 5,6,7,8 en 9 oktober voor 1 schoolklas per dagdeel

Voor wie

Beschikbaar voor groep 6,7 en 8

Schoolklassen zijn welkom met de bus. Voor de bus kunt u dit uitje aanmelden bij Buzz010.

Activiteiten sluiten aan bij kerndoelen ( 40 en 41) van Natuur en Techniek. Kinderen leren in de eigen omgeving over planten en dieren en hoe ze functioneren in de leefomgeving.

Informatie voor begeleiders

Er is geen drinken op de plek, laat de kinderen lunch en snacks meenemen.
Extra droge kleding is handig! Ook voor de begeleiders. Neem zwemspullen mee en een handdoek, vergeet niet je goed in te smeren met zonnebrand en gebruik een hoed of petje.

Waarom een beetje natuur een groot verschil kan maken

Talloze wetenschappelijke  onderzoeken laten zien dat kinderen die in de natuur spelen  beter kunnen leren, dat komt omdat in het groen hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor lange termijnplanning en creativiteit worden gestimuleerd.

Coronaproof

Bij de start wordt er gevraagd naar jullie gezondheid, blijf thuis als je ziek bent. Op locatie is er ontsmettingsmiddel voor de handen, de workshopleiders houden anderhalve meter afstand. We verwachten van jullie om dat ook te doen.

* Deze excursie is mogelijk gemaakt door provincie Zuid Holland en Gemeente Rotterdam

De Stad Uit met school

Bent u werkzaam voor een school in Rotterdam? Dan kunt u een excursie De Stad Uit boeken voor uw leerlingen.


Per bus is er plaats voor 46 personen. Probeer dus 2 groepen tegelijk aan te melden. Noem de klas (bijvoorbeeld 7c) het aantal leerlingen, bijvoorbeeld 29. Tel uzelf mee + 1 volwassen begeleider per 5 kinderen. Per school (elke dependance telt apart) mogen per jaar 4 klassen mee.


De Stad Uit excursies worden mogelijk gemaakt door de bijdragen van diverse partners. Ze zijn (bijna) gratis voor scholen, maar niet gratuit. De waarde ligt tussen de 15 en 25 euro per kind. We stellen een bijdrage in de kosten voor het busvervoer zeer op prijs.


Vul hier het adres in waar de bus de kinderen veilig in kunnen stappen en waar de bus makkelijk kan komen.


Algemene voorwaarden
Let op aan het inzenden van dit formulier kunnen geen rechten worden ontleend. Lees de algemene voorwaarden. Daarin staat dat u zorgvuldig dient om te gaan met dit aanbod. Uw organisatie is aansprakelijk voor gemaakte kosten bij annulering minder dan 6 weken voor het begin van de excursie.

 

Boekingsformulier voor scholen