Zomerborrel & expositie

Stichting Lekker Groen houdt zomerborrel

Op woensdag, 22 augustus 2018 opent de nieuwe vestiging van De Stad Uit van stichting Lekker Groen op de Willebrordusstraat 84. De nieuwe ruimte is ook groen galerie. De eerste expositie toont werken van Frederique Kreeftenberg en Cor van Rooijen.

Bezoekers zijn uitgenodigd om van 17.00 uur tot 19.00 uur te kijken en kennis te maken met boeren, boswachters, docenten en boomverzorgers. Met elkaar zorgen we ervoor dat heel veel kinderen met school en met hun ouders een unieke natuurbelevenis hebben op het Rotterdams platteland.

Laat even weten als je komt! Meld je aan via info@destaduit.nl o.v.v. Zomerborrel

Objecten van Frederique Kreeftenberg

Frederique Kreeftenberg is stadssocioloog en meubelmaker. Vanuit haar label Findersfee verwerkt ze ideeën over hergebruik en vormgeving van de openbare ruimte door van restmaterialen inrichtingselementen te maken. Ze exposeert eigentijdse kantoorunica van gevonden objecten zoals tafels van kratten met intarsien, zitbanken en klein meubilair. De buitenexpositie van haar werk is in gebruik op het Klein Avonturenpark tussen de Machinist en de Coolhaven. Zij organiseert workshops en events in de wijken en werkt aan stadsontwikkeling.

Schilderijen van Cor van Rooijen

Cor van Rooijen is kunstenaar en werkzaam in de vastgoed ICT. Hij is gefascineerd door geschiedenis en filosofie en gebruikt zijn bevindingen en ervaringen in zijn werk. Flowers Of Love is gebaseerd op Roman de la Rose, een 13deeeuws gedicht. De zoektocht naar de roos, de passie voor schoonheid en het verlangen naar de onbereikbare liefde staan hierin centraal. De schoonheid van tuinen is een element dat door alle eeuwen heen verbindend is. Van Rooijen heeft die naar onze tijd vertaald.

Over De Stad Uit

De Stad Uit brengt kinderen uit stenige wijken naar het Rotterdams platteland. Kinderen van nu zijn 50% minder buiten dan 20 jaar geleden en hun speelruimte is met 90% afgenomen. Voor echte natuur, voor wilde dieren, weidevogels, koeien, moerasplanten en rietkragen moet je de stad uit. Met De Stad Uit ontdekken kinderen de natuur en dragen we bij aan hun ontwikkeling en welzijn. Sinds 2015 hebben meer dan 15.000 kinderen mee gedaan. De Stad Uit heeft uw steun hard nodig.